wtorek, 6 stycznia 2015

Zapiekany grejpfrut z miodem

Dla pasjonatów grejpfrutów deser petarda.
Sok owocu łączy się z miodem...
brak mi słów... Wypróbuj!!!
Przepis podglądnięty u E. Chodakowskiej, trochę zmieniony po mojemu, ale inne wariacje na temat takich oczyszczających deserów się jeszcze pojawią.
- 1 grejfrut czerwony
- łyżka miodu
- 3 łyżki prażonego słonecznika
- 1 łyżka płatków migdała, uprażone
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
Owoc obierz ze skórki i wydrąż z białej błony do naczynia żaroodpornego. Całość posmaruj miodem. Zapiekaj przez 15 minut w 180° termo.Po tym czasie posyp prażonymi ziarnami, polej jogurtem i SMAKUJ. YAMI, CMOK>

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz