wtorek, 1 września 2015

Tort z jagodami na zimno, wrr ale ciacho! Mniami

Na formę 20-24 cm. Czas wykonania 20-30 minut.
 - 1/2 l kremówki
- 2 duże jogurty greckie
- 1 i 1/2 łyżki żelatyny
 - 2 śmietan fixy
- około 1 kg jagód
- 4 łyżki cukru pudru
- 2 cukry waniliowe
- opakowanie biszkoptów podłużnych lub okrągłych

Wyłóż formę folią, spód formy biszkoptami.
Żelatynę rozpuść w połowie szklanki wody. Jagody wymieszaj z cukrami.
Ubij śmietanę, dodaj smietan fixy, jogurt i żelatynę. Wymieszaj.

Połowę masy wylej na biszkopty. Z drugiej połowy odłóż szklankę masy a do reszty dodaj 1/3 jagód. Wymieszaj lub zmiksuj.
Na białą masę wyłóż biszkopty,  na nie wylej jagodową masę,a na nią resztę białej i resztę jagód.

Do lodówki i czekamy aż stężeje. U mnie trwało to około 2 godzin.


Smacznego.CMOK

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz