sobota, 8 listopada 2014

Surówka z kapusty pekińskiej / Salad with chinese leaves

Jest tania i wydajna. Dba o nasze paznokcie, włosy i skórę. Ma mało kalorii, zapobiega anemii i obrzękom. Jest lekkostrawna, i najlepiej spożywać ją na surowo.
Zewnętrzne liście usuwamy.
Kroimy dowolnie, tak jak lubimy,w paski lub kostkę, nie ma znaczenia.  Przepis na dwie garście kapusty.
Po pokrojeniu, myjemy na sicie, odsączamy.
Małą cebulę czerwoną kroimy na drobną kostkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, koperek lub natkę pietruszki.Mieszamy razem nasze składniki.
W małym słoiczku mieszamy 
- łyżkę miodu
- pół łyżeczki soli ziołowej
- 4-5 łyżeczek octu jabłkowego
Gdy już mamy wszystko dobrze rozmieszane
dodajemy 5 łyżeczek oliwy z oliwek.
Dobrze wstrząsamy. Polewamy naszą surówkę,lekko mieszamy. SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz