czwartek, 20 listopada 2014

Tosty na kolację

Fajny pomysł na ciepłą kolację w dobrym towarzystwie. Pomysł podrzucił Przemek, u którego całkiem niedawno miałam okazję gościć.
Na 12 tostów
- puszka pomidorów
- jedna cebula, przyprawy,olej
- około 10-15 pieczarek
- 30-40 dag kiełbasy toruńskiej
- ser żółty miękki

Cebulę obierz, pokrój i podduś z liściem laurowym na gorącej patelni 3-4 min. dodaj pomidory w puszce i posól do smaku.
Podsmażaj ok.10 minut, aż woda odparuje i zmiksuj.
Pieczarki obierz i pokrój, następnie podsmaż bez dodatku soli ok.5-6 minut.
Ser zetrzyj lub pokrój w cienkie plastry, kiełbasę pokrój w talarki.
Włącz piekarnik na 200°.

Tosty posmaruj zmiksowanym sosem pomidorowym, rozłóż
 pieczarki i kiełbasę, przykryj wszystko serem żółtym i do piekarnika na 8-10 minut. Kontroluj, aby nie spalić.
SMACZNEGO. CMOK

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz