poniedziałek, 27 października 2014

PePeronata

Jeżeli lubisz paprykę, to ta właśnie uduszona na patelni z cebulą jest właśnie dla Ciebie.
Na gorąco i na zimno.
Jako dodatek do mięs i nabiału, albo po prostu do pieczywa.
Cebulka dodatkowo podkreśla smak papryki i daje słodki akcent.
- trzy papryki
- 2 średnie czerwone cebulę
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- sól
- olej do smażenia
Paprykę kroimy na pół  i czyścimy z gniazda nasiennego, dobrze myjemy i kroimy na kawałki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka 5 mm .
Rozgrzewamy olej, wrzucamy wszystko na patelnię, podsypujemy solą. Obsmażamy ok 10 minut.
Dodajemy łyżkę koncentratu i dokładnie mieszamy, dla ułatwienia możesz dodać odrobinę wody.Przykrywamy i dusimy 10-15 minut na wolnym ogniu.Mieszamy co jakiś czas.SMACZNEGO.CMOK

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz