- 70 g makaronu suchego pełnoziarnistego
- 150 g szpinaku
- 5 sztuk pieczarek średnich
- 2 łyżki tuńczyka w oleju lub sosie własnym
- łyżka masła
- sól, gałka muszkatołowa i pieprz do przyprawienia
- pół szklanki tartego parmezanu
- pół szklanki tartego parmezanu
Włącz piekarnik na 180 °C. Wysmaruj naczynie żaroodporne masłem.Ugotuj makaron al dente.
Odsącz po ugotowaniu i przełóż do naczynia.
Dodaj obrane i pokrojone pieczarki w plastry, szpinak ( jeżeli mrożony to odsącz z wody), dwie łyżki tuńczyka, również odsączone.
Dopraw szczyptą soli, gałki muszkatołowej i pieprzu. Wymieszaj.
Zapiekaj 20 minut w 180°C. Po tym czasie posyp wszystko serem parmezan i zapiekaj jeszcze 5 minut.
Smacznego. CMOK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz