Około 300 kcal. Przepis dla jednej osoby:
- Duża garść sałaty lodowej
- mały por
- 3-4 ogórki świeże gruntowe
- 60 g fety
- 140 g piersi z kurczaka
- sok z połowy cytryny
- pół łyżeczki soli, papryki ostrej i łagodnej
- pół łyżeczki curry
- 2-3 sztuki pomidora suszonego
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia do sałaty
Z przypraw zrób mieszankę, dodaj olej do smażenia i natrzyj tym umyte i osuszone piersi z kurczaka. Zostaw na 30 minut.
Nagrzej porządnie patelnię i ułóż na niej mięso. Smaż około 4 minuty z każdej strony, po czym wyłącz gaz i przykryj mięso, aby doszło.
Umyj i osusz sałatę, por i ogórki.
Pokrój w talarki, wymieszaj z sałatą, dodaj pokrojone pomidory suszone i w krusz fetę.
Dodaj sok z cytryny i oliwę z oliwek, dopraw ziołami po swojemu, wymieszaj i dorzuć pokrojone w kostkę mięso z piersi kurczaka.
SMACZNEGO. CMOK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz