- szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- nie pełna szklanka oleju
- 3 laski rabarbaru
- nie pełna szklanka mleka
- 1 cukier wanilinowy
Moja szklanka jest mała , ma 200 ml.
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wyspać do jednej misy.
Lekko mleko podgrzać, dosłownie chwilunię, dodać olej i jaja.
Wytrzepać wszystko porządnie i wlać do suchych składników.
Wymieszać, tylko do połączenia się składników , więc krótko.
Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Blachę ( nie za dużą) wysmarować masłem i posypać bułką, wylać ciasto i poukładać na wierzch kawałki rabarbaru.
Piec w 170 -180 °C góra - dół przez 35-40 minut, do suchego patyczka.
SMACZNEGO.CMOK.
Jeżeli masz owoce , które puszczają soki lub są mrożone obsyp je najpierw mąką ziemniaczaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz