poniedziałek, 21 grudnia 2015

Kapusta z grzybami jako dodatek do pierogów i dań mięsnych

- około 1,2 kg kapusty kiszonej
- 1 duża cebula
- łyżka pieprzu mielonego
- 5 ziarenek ziela angielskiego zmielonego
- 3 łyżeczki czubate koncentratu pomidorowego
- 2 spore garście suszonych grzybów
- olej do podsmażenia cebuli
- 3-4 liście laurowe

Namocz grzyby na noc w zimnej wodzie.
Podsmaż posiekaną cebulę z liśćmi laurowymi, dodaj kapustę i posiekane grzyby z przyprawami i koncentratem pomidorowym.


Wymieszaj wszystko dokładnie i podlej wodą z grzybów.

Przykryj i duś na małym ogniu przez 30 minut, mieszaj co jakiś czas aby się nie przyjarało, w razie potrzeby dolej wody z grzybów.

Pozostaw do ostygnięcia . Podawaj do mięs oraz jako farsz do pierogów.

Farsz jest dość pikantny także jeżeli nie tolerujesz ostrych potraw zmniejsz ilość pieprzu.
SMACZNEGO. CMOK


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz