- około 1,2 kg kapusty kiszonej
- 1 duża cebula
- łyżka pieprzu mielonego
- 5 ziarenek ziela angielskiego zmielonego
- 3 łyżeczki czubate koncentratu pomidorowego
- 2 spore garście suszonych grzybów
- olej do podsmażenia cebuli
- 3-4 liście laurowe
Namocz grzyby na noc w zimnej wodzie.
Podsmaż posiekaną cebulę z liśćmi laurowymi, dodaj kapustę i posiekane grzyby z przyprawami i koncentratem pomidorowym.
Wymieszaj wszystko dokładnie i podlej wodą z grzybów.
Przykryj i duś na małym ogniu przez 30 minut, mieszaj co jakiś czas aby się nie przyjarało, w razie potrzeby dolej wody z grzybów.
Pozostaw do ostygnięcia . Podawaj do mięs oraz jako farsz do pierogów.
Farsz jest dość pikantny także jeżeli nie tolerujesz ostrych potraw zmniejsz ilość pieprzu.
SMACZNEGO. CMOK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz