- schab bez kości około 500 g
- 1 duży pomidor
- kilka oliwek nadziewanych czosnkiem
- 125 g mozzarelli
- olej do smażenia
- łyżka curry
- sól
- 1/3 szklanki mleka kokosowego
Mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety i utłucz tłuczkiem do mięsa.
Pomidory pokrój na cienkie plasterki.
Posól mięso z jednej strony i na tej też stronie układaj kawałki mozzarelli, oliwki i plastry pomidorów.
Zwiń w roladki i podsmaż na oleju z wszystkich stron na brązowo.
Włącz piekarnik na 200 ° C termo obieg i piecz roladki zanurzone w mleku kokosowym wymieszanym z curry tak do mniej niż do połowy. Po 15 minutach odwróć mięso i piecz kolejne 15 -20 aż się podrumienią. Sos kokosowy możesz zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w połowie szklanki z zimną wodą.
Podawaj z purre ziemniaczanym i dowolną sałatą.
SMACZNEGO. CMOK.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz