środa, 7 stycznia 2015

Sałatka z tuńczykiem

- 60 g tuńczyka z oliwy z oliwek
- 10 zielonych oliwek
- 10 czarnych oliwek
- pół czerwonej papryki
- 1/3 sałaty lodowej
- 10 pomidorków koktajlowych
- pół bułki pszennej
i na dressing - szczypta soli, 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z połowy cytryny
Sałatę umyj i osusz, ułóż na talerzu. Pomidorki umyj i przekrój na pół.
Paprykę oczyść i pokrój w paski. Ułóż na sałacie.Dodaj oliwki.Na środek wyłóż osączonego z oliwy tuńczyka.
Posól całość szczyptą soli, polej oliwą i sokiem z cytryny. Podawaj z przypieczoną na gorącej patelni połową bułki.
Smacznego.CMOK

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz