- 1 kilo twarogu 3 razy mielonego, dobrze sprawdzają się te w wiaderkach 1 kg
- 1 budyń śmietankowy bez cukru
- 2 czubate łyżki budyniu śmietankowego
- 3 czubate łyżki mąki pszennej
- szklanka cukru pudru
- cukier waniliowy
- 400 g krówki z puszki
Przygotowanie jest bardzo szybkie, także naszykuj wszystko wcześniej.Włącz piekarnik na 180 °.Wyjmij masę krówkową z puszki, przełóż do szklanej miski i podgrzej nad garnkiem z wrzącą wodą. Mąki wymieszaj z budyniem i cukrem waniliowym. Jajka ubij z cukrem na bardzo puszystą masę.
Zmniejsz obroty miksera i partiami dodaj twaróg oraz mieszankę z mąk, budyniu i cukru waniliowego.

Piecz 30 minut w 180°, a potem 30 minut w 160°. Po tym czasie wyłącz piekarnik, uchyl i zostaw sernik do wystygnięcia.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz