- 8 jajek
- 1 kilo twarogu 3 razy mielonego, dobrze sprawdzają się te w wiaderkach 1 kg
- 1 budyń śmietankowy bez cukru
- 2 czubate łyżki budyniu śmietankowego
- 3 czubate łyżki mąki pszennej
- szklanka cukru pudru
- cukier waniliowy
- 400 g krówki z puszki
Przygotowanie jest bardzo szybkie, także naszykuj wszystko wcześniej.Włącz piekarnik na 180 °.Wyjmij masę krówkową z puszki, przełóż do szklanej miski i podgrzej nad garnkiem z wrzącą wodą. Mąki wymieszaj z budyniem i cukrem waniliowym. Jajka ubij z cukrem na bardzo puszystą masę.
Zmniejsz obroty miksera i partiami dodaj twaróg oraz mieszankę z mąk, budyniu i cukru waniliowego.
Formę 26 lub 28 cm wyściełaj papierem do pieczenia, wylej masę twarogową a na nią połowę masy krówkowej w małymi dawkami.
Piecz 30 minut w 180°, a potem 30 minut w 160°. Po tym czasie wyłącz piekarnik, uchyl i zostaw sernik do wystygnięcia.
Po jakiś 2 godzinach wyjmij, delikatnie oddziel brzegi sernika od formy np. nożem. Pokryj wierzch ciasta masą krówkową i pozostaw najlepiej do jutra. SMACZNEGO>CMOK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz