Gotuję jak mi się zachce, a tak jest często. Podróżuję jak mam kasę, a tak jest rzadko. Z decoupage bywa różnie...
poniedziałek, 19 października 2015
Kotlet schabowy z parmezanem alla Milanese
Inny sposób na kotleta w panierce, w oryginale prosto z Włoch zwany Milanese.
W chrupkiej panierce z jajka i parmezanu. Miami, mniam, mniam..
Na 4 kotlety
- 500 g schabu wieprzowego lub cielęciny
- 2 jajka
- duża szczypta soli
- około 1/2 szklanki bułki tartej
- około szklanki parmezanu
- pól szklanki masła klarowanego lub oleju
Mięso umyj, osusz i podziel na kotlety. Stłucz tłuczkiem do mięsa, oprósz solą z obu stron.
Obtocz w bułce tartej, zanurz w rozkłóconych jajkach i połóż na parmezanie, dociśnij, przewróć na drugą stronę i posyp ponownie bułką tartą, dociśnij.
Rozgrzej tłuszcz na patelni i smaż do uzyskania złotego koloru z obu stron.
Smaczny obiad, więc SMACZNEGO. CMOK
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda ciekawe, muszę zrobić i spróbować :D
OdpowiedzUsuńKonkretnie i sycąco :) Uwielbiam takie blogi gdzie można znaleźć inspiracje na codzienne obiadki domowe :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń