- sałata lodowa 1/3 główki
- kilka oliwek zielonych
- kilka oliwek czarnych
- 6 pomidorków koktajlowych
- 150 g twarogu
- 3 zielone, łagodne papryki
pepperoni z zalewy
- pół małej czerwonej papryki
- 2 łyżki oliwy
- sok z połowy cytryny
- 1 mała bułka pszenna
- szczypta soli
Sałatę porwij, umyj i osusz.Paprykę oczyść i umyj,pokrój według uznania. Pomidorki opłukaj i pokrój na ćwiartki. Oliwki odcedź z zalewy i poprzekrawaj na pół. Na górę połóż papryki pepperoni i pokruszony twaróg.
Teraz do małego słoika wlej 2 łyżki oliwy jaką lubisz, ja użyję z dyni. Dodaj sól, około 1/4 łyżeczki. Zakręć i wymieszaj, wlej sok z cytryny, zamieszaj i polej sałatę. Bułkę przekrój i przypiecz na patelni bez tłuszczu, uważaj aby nie spalić.SMACZNEGO>CMOK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz