Zagotuj litr wody, dorzuć do niej owoce mrożone po 300 g wiśnie i śliwki oraz inne jak lubisz. Jedną całą laskę cynamonu, kilka ziaren goździka, i najlepiej w całości garść kardamonu. Przykryj i zagotuj wszystko przez nie dłużej jak 5 minut.
Odstaw do przestygnięcia 10-20 minut, dodaj 2 łyżki cukieru brzozowego lub miódu, jeżeli lubisz bardzo słodkie dodaj więcej niż ja podałam. Wsyp 20 g żelatyny i dobrze wymieszaj, aż się rozpuści.
Teraz przecedź przez durszlak, dodaj płatki owsiane, przykryj folią i zostaw do ścięcia w chłodnym miejscu. Smacznego.CMOK
Odstaw do przestygnięcia 10-20 minut, dodaj 2 łyżki cukieru brzozowego lub miódu, jeżeli lubisz bardzo słodkie dodaj więcej niż ja podałam. Wsyp 20 g żelatyny i dobrze wymieszaj, aż się rozpuści.
Teraz przecedź przez durszlak, dodaj płatki owsiane, przykryj folią i zostaw do ścięcia w chłodnym miejscu. Smacznego.CMOK
Moje owoce były z pestką, dlatego je przecedziłam, ale gdy ich niema nie jest to konieczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz