- 300-400 ml śmietany 30%
- 100 g czekolady mlecznej
- 50 g czekolady gorzkiej
- 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru
- 1-2 łyżeczki miodu
- 500 ml mleka
Śmietanę podgrzej, ale nie gotuj.
Wrzuć pokrojoną czekoladę, mieszając rozpuść dokładnie.
Zostaw do ostudzenia, przykryj folią i włóż do lodówki na minimum 2 godziny.
Jeżeli owoce masz mrożone, wyjmij je z zamrażarki i pozostaw do odmrożenia w miseczce. Ugotuj budyń według wskazówek na opakowaniu, dosłódź miodem, jest delikatniejszy niż cukier. Pozostaw do ostygnięcia pod przykryciem, aby nie zrobił się kożuch.Taki deser można przechowywać 4-5 dni w lodówce. SMACZNEGO>CMOK



przepysznie wyglada :D
OdpowiedzUsuńi łatwo go zrobić:)
OdpowiedzUsuń