- 300-400 g makaronu bavette (takie spłaszczone spaghetti)
- woda posolona do ugotowania makaronu
- 150 g boczku wędzonego
- 1 por- 5-6 ząbków czosnku
- pół łyżeczki grubo zmielonego pieprzu
- pół szklanki parmezanu startego
Wstaw wodę na makaron, ugotuj go w/g opisu na opakowaniu.
W między czasie :
Boczek pokrój w drobną kosteczkę, podsmaż na gorącej patelni. Por oczyść, umyj i pociachaj w cienkie krążki. Czosnek posiekaj na drobno. Do podsmażonego boczku dodaj por, podduś chwilę, dołóż pieprz i czosnek, zmniejsz ogień i podsmażaj aż do momentu, gdy makaron będzie gotowy. Wrzuć bavette i dobrze wymieszaj. Posyp parmezanem i SMACZNEGO. CMOK na zimno równie dobre!!!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz