Dla jednej osoby:
- 2-3 jajka jak komu pasuje
- 5 łyżek kaszy jaglanej ugotowanej
- szczypta soli, pieprzu
- 3 łyżki sera parmezan
- szczypiorek ile lubisz
- prażony słonecznik ile lubisz
- łyżka masła klarowanego lub oleju do smażenia
Wymieszaj jajka z kaszą jaglaną, dodaj sól i pieprz.
Rozgrzej tłuszcz na patelni, wylej masę jajeczną i przykryj pokrywką. Spowoduje to, że omlet będzie puszysty. ZMNIEJSZ ogień na średni. Poczekaj około 5-7 minut. Gdy białko zacznie się ścinać, posyp wierzch serem parmezanem, słonecznikiem i szczypiorem.
Złam omlet w pół, odczekaj kilka sekund, wyłącz gaz, ponownie posyp serem i szczypiorem. SMACZNEGO. CMOK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz