Inspiracja od E. Wachowicz.
Przepis jest na dużą blachę.
- 1,5 kilo zmielonego twarogu
- 600 g dojrzałych bananów
- 1,5 szklanki miodu
- 150 g wiórek kokosowych
- opakowanie cukru wanilinowego
- szczypta soli
- bułka tarta i odrobinę tłuszczu do wysmarowania blachy.
Wszystkie produkty muszą mieć temperaturę pokojową.
Twaróg zmiksuj lub zmiel razem z obranymi bananami. Oddziel żółtka od białek.
Dodaj do masy miód. Wymieszaj.
Teraz kolejno dodawaj żółtka ciągle miksując.
Przelej masę do dużej miski.
Ubij białka na sztywno ze szczyptą soli.
Dodaj delikatnie mieszając do masy serowej.Przelej na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Całość posyp wiórkami kokosowymi. Piecz 1 godzinę w 180° góra-dół.
Następnie uchyl piekarnik i wystudź w nim ciasto.
SMACZNEGO>CMOK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz