piątek, 14 listopada 2014

Kopytka w sosie z kapustą pekińską / Patato dumplings with chinese leaves

Kiedy robimy kopytka, to nigdy dwie sztuki.
Czasami zostają z dnia poprzedniego lub kilku dni.
Ciasto jest zrobione według przepisu:

http://jollowanie.blogspot.co.uk/2014/11/kopytka-zielone-klasyczne-z-buka-w-masle.html
 Rozgrzewamy patelnię z 2-3 łyżkami masła klarowanego, wrzucamy kopytka, podsypujemy bułką tartą.Smażymy na brązowy kolor.
W osobnym garnku podgrzewamy sos mięsno - warzywny : 
Wykładamy kopytka na talerz, polewamy gorącym sosem i dookoła rozkładamy surówkę z kapusty pekińskiej: 
Mniam.SMACZNEGO.CMOK.http://jollowanie.blogspot.co.uk/2014/11/kopytka-zielone-klasyczne-z-buka-w-masle.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz