poniedziałek, 13 października 2014

Szpinak "uduszony"

Czas na szpinak.
Teraz dostaniemy jeszcze świeży.
Oczywiście można użyć mrożonego. Kupujcie ten
mrożony w całości, nie mielony. Ten mielony moim zdaniem jest nic nie wart.
Po odmrożeniu dobrze wyciśnijcie wodę.
Przepis dotyczy jednego pęczka.
Jedną cebulę drobno siekamy i smażymy na złoty kolor.
Myjemy szpinak i kroimy same liście na kawałki.
Gdy cebula jest już gotowa wrzucamy szpinak i dwa ząbki czosnku drobno pokrojonego. Solimy i pieprzymy. Mieszamy chwilę.
Dodajemy gałkę muszkatułową, ok.pół łyżeczki.
Znowu mieszamy i dusimy ok. 5 min.
Posypujemy parmezanem lub innym serem
długo dojrzewającym, mieszamy.
Zjadamy jako dodatek do mięsa, ryb czy makaronów.Smacznego.CMOK

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz